Dan ružičaste vrpce

3.10.2016


Već 17. godinu zaredom povodom Dana ružičaste vrpce  krenula je  tradicionalna povorka od Hrvatskog narodnog kazališta do Trga Petra Preradovića gdje su okupljeni obišli štand udruge Europa Donna Hrvatska - Hrvatskog foruma protiv raka dojke koji je ujedno i organizator događaja.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba kao pokrovitelj ove akcije koja svake godine upozorava na učestalost oboljevanja od raka dojke rekao je  u pozdravnom govoru kako je krivo mišljenje da se rak dojke događa nekom drugom te da iako u najvećoj mjeri pogađa žene, muškarci također nisu izuzeti od oboljevanja.

„ Samo vam želim zahvaliti što iz godine u godinu pružate podršku i ohrabrenje svim ženama koje ste su suočene s ovom bolešću. Uz obitelj i prijatelje, sve koje ste prošle ovo iskustvo borbe, najveća ste potpora tim ženama“, istaknuo je dr.sc. Andrija Mikulić koji uz to ističe  da je neprestano ohrabrenje i više nego nužno za suočavanje s rakom.

Cilj akcije je prikupljanje sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje koje skraćuje potrebno vrijeme liječenja, a uz predsjednika Skupštine, pozdravne govore održali su i predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska doc. dr. sc. Vesna Ramljak, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević, izaslanik predsjednika Sabora Republike Hrvatske, Josip Bilaver, zastupnik u Hrvatskom saboru,  izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, dr.sc. Tomislav Mađar - posebni savjetnik za zdravstvo i sport.