Obilježavanje 70. godišnjice tehničke kulture u Gradu Zagrebu

30.9.2016


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić  otvorio je trodnevnu programsku manifestaciju kojom će se obilježiti 70. obljetnica tehničke kulture u Republici Hrvatskoj.

Hrvatska udruga vojnih minijaturista, kao pokretač višednevne manifestacije, u svojim klupskim prostorijama u sklopu „Pučke škole“ pripremila je i prezentirala granu tehničke kulture maketarstvo i modelarstvo. Učenici OŠ Gračani pokazali su gostima svoje umijeće sklapanja robota.

„Oduševljen sam viđenim. Hrvatska udruga vojnih minijaturista i OŠ Gračani pokazali su nam da se entuzijazmom, ustrajnošću i suradnjom može sve što se zamisli. Ulaganjem u djecu i promišljanjem o njihovoj budućnosti stvaramo podlogu za bolje društvo. Gradska skupština Grada Zagreba će vas i dalje pratiti, a vama želim još puno uspjeha“, rekao je Andrija Mikulić.

Otvaranju su uz predsjednika nazočili gradski zastupnici Margareta Mađerić i Pere Semren, ravnateljica OŠ Gračani Nataša Gjuran, predsjednik Hrvatske udruge vojnih minijaturista Kristian Matas, članovi udruge i gosti.

Pokrovitelj manifestacije je Gradska skupština Grada Zagreba.