Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba primio izaslanstvo Hrvatske lige protiv raka i Kluba žena liječenih od raka dojke

29.9.2016


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić primio je izaslanstvo Hrvatske lige protiv raka i Kluba žena liječenih od raka dojke.

U izaslanstvu su bili: predsjednik Hrvatske lige protiv raka prof.dr. sc. Damir Eljuga, dr.med., prof. Iva Pašalić, tajnica Hrvatske lige protiv raka, Nada Đurinec, dopredsjednica Kluba žena liječenih od raka dojke i Dobrila Krivec, članica Odbora Kluba žena liječenih od raka dojke.

Povod sastanku bila je najava programa obilježavanja 50 godina postojanja Hrvatske lige protiv raka.
„Posebno me raduje što vas mogu pozvati na svečano otkrivanje biste akademika Ive Padovana, osnivača i idejnog začetnika Hrvatske lige protiv raka koje će se održati 5. studenog 2016. Naime, taj datum posebno je važan jer je osnivačka skupština Lige za borbu protiv raka, dobrovoljno-humanitarnog društva za područje Republike Hrvatske održana 5. studenog 1966. godine u KBC-u Sestara milosrdnica. Autor biste je Kruno Bošnjak.
No, to je samo početak programa kojim želimo obilježiti pola stoljeća našeg djelovanja. Svečana akademija u Staroj gradskoj vijećnici, prigodni koncert u Lisinskom i monografija biti će vrhunac obilježavanja 50. godišnjice“, najavio je prof.dr. sc. Eljuga.

„Gradska skupština Grada Zagreba i ja osobno uvijek ćemo se rado odazvati svakom vašem pozivu, a uključiti se i pomoći koliko god možemo u vaše aktivnosti. Drago mi je što ćemo sljedeće godine, u veljači, ovdje u Staroj gradskoj vijećnici biti domaćini svečane akademije u povodu obilježavanja 50. godišnjice Lige“, rekao je predsjednik Gradske skupštine.

Nada Đurinec, dopredsjednica Kluba žena liječenih od raka dojke upoznala je predsjednika sa planovima za listopad: „Osim priprema za obilježavanje 50. godišnjice, pred nama je listopad - mjesec borbe protiv raka dojke, a Nacionalni dan borbe protiv raka dojke u Hrvatskoj se obilježava 7. listopada stoga vas pozivamo da nam se pridružite i tom prigodom. Klub žena liječenih od raka dojke, u sklopu Lige djeluje već više od 30 godina i okuplja 100 – injak članice, vrlo aktivnih kao što ste mogli vidjeti i na nedavno održanom prvom Danu dojki & BRA Day u Hrvatskoj“.

„Zaista mi je bila čast i zadovoljstvo upoznati vaše članice. Prevencija je najvažnija, prava informacija ponekad spašava život, pravodobna i adekvatna liječnička pomoć je imperativ u borbi protiv raka, ali podrška i spoznaja da niste sami u toj borbi je neprocjenjiva. Upoznavši vaše članice, s takvom ekipom, takvim saveznicama i najteže prepreke se mogu preskočiti. Hvala vam na tome“, poručio je Andrija Mikulić.

„Ono što za kraj moram reći je zahvala svima koji nam pomažu, ali posebno liječnicima aktivno uključenima u naš rad. Oni nam pomažu da strah i neizvjesnost pretvorimo u nadu i prijateljstvo“, rekla je Dobrila Krivec, članica Odbora Kluba žena liječenih od raka dojke.