I. Izborna skupština Udruge mladih "Europska mladež"

23.9.2016


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić nazočio je I. Izbornoj skupštini Udruge mladih „Europska mladež“.

„Meni je drago što mogu biti s vama dok birate svoje buduće vodstvo koje će najbolje znati predstavljati vaše vrijednosti. Jer vrijednosti, običaji, radne navike mladih u Hrvatskoj najviše su suočeni s izazovima koje nosi prostor Europske Unije. Da, ja bi rekao nažalost, zbog činjenice da su mladi, nove fakultetske generacije, u punoj radnoj snazi, prvi ti koji odlaze izvan svoje domovine.
Ali jednako tako znam, da su naše tradicionalne vrijednosti koje počivaju na kršćanstvu, toleranciji, poštivanju drugoga u sinergiji s izraženim radnim navikama, vrijednosti zbog kojih naši mladi Hrvatsku pokazuju u najbolju svijetlu vani.
Ja ne bi htio više dužiti, ovo je vaša izborna skupština. No, ono što vas molim kao predsjednik drugog parlamentarnog doma Republike Hrvatske, jest da među sobom izabere onu osobu koja će biti uključiva. Koja će pokazivati u svakom trenutku širinu za ljude, ideje, dobre projekte. Jer na tim dobrim projektima zrcali se sve ono što vi kao europska mladež predstavljate i po čemu vas ljudi prepoznaju“, poručio je u pozdravnom govoru, predsjednik Gradske skupštine članovima Udruge mladih.

Na skupštini Europske mladeži odabrano je novo vodstvo udruge, održano je niz predavanja, a mladi su imali priliku upoznati i poslušati brojne motivacijske poruke uvaženih gostiju.

Europska mladež je neprofitna, nevladina organizacija koja želi izgraditi društvo međusobne tolerancije, solidarnosti i slobode. Temeljni ciljevi Europske mladeži kao neprofitne, nevladine organizacije su: zalaganje za izgradnju demokratskog društva u kojemu „vlada“ sloboda govora, tolerancija, jednakost i ravnopravnost.