Potpisivanje Memoranduma razumijevanja o prijateljstvu i suradnji između grada Šangaja Narodne republike Kine i Grada Zagreba Republike Hrvatske 2013.-2017.

2.9.2013

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor nazočio je potpisivanju Memoranduma razumijevanja o prijateljstvu i suradnji između grada Šangaja Narodne republike Kine i Grada Zagreba Republike Hrvatske 2013.-2017.

Gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnik grada Šangaja Yang Xiong potpisali su ga danas u palači Dverce, potvrđujući time Sporazum o uspostavi partnerskog odnosa koji su navedene strane potpisale još 18. lipnja 1980. godine.

„Gradu Zagrebu iznimna je čast imati partnerski odnos s jednim od najznačajnijih gradova na svijetu, ne samo po broju stanovnika već po gospodarskom razvoju.

Dolazak gradonačelnika Šangaja, osobno, na potpisivanje memoranduma, dignuo je suradnju naših gradova za stepenicu više.“, rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

Uz kinesku delegaciju potpisivanju memoranduma, koji je nastavak dugogodišnje suradnje između Zagreba i Šangaja, nazočili su i zamjenica gradonačelnica Vesna Kusin, potpredsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i Vesna Sudar, potpredsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, te pročelnici gradskih ureda.

Šangajski gradonačelnik rekao je kako će se predložena, dugogodišnja suradnja proširivati različitim projektima s područja kulture, znanosti, sporta i gospodarstva.

„ U idućih 6 mjeseci, jedna će veća delegacija gospodarstvenika posjetiti Šangaj, a najavljena je i uzvratna posjeta šangajskih gospodarstvenika Zagrebu.“, najavio je Darinko Kosor.