Dani Folke

19.9.2016


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić nazočio je tradicionalnoj manifestaciji Dani Folke kojom se nastoji kvalitetno međusobno upoznati građane i unaprijediti postojeće međuljudskih odnosa te u što većem broju uključiti građane u postojeće sportske i društvene udruge koje djeluju na prostoru mjesnih odbora „Oton Župančić“ i Folnegovićevo naselje.

- Obzirom da su turistička događanja uglavnom rezervirana za sami centar grada, moram reći da je meni kao Zagrepčaninu iznimno drago što organizirate ovakva druženja po kvartovima. Nažalost, svakodnevica nam je takva da se međusobno slabo viđamo te da se zbog raznih obaveza udaljavamo jedni od drugih. Zato smatram da su nam ovakvi zajednički susreti itekako potrebni- poručio je u svome govoru predsjednik Gradske skupštine dr. sc. Andrija Mikulić.

Organizator ove manifestacije bio je Ženski košarkaški klub Fokla Borovje, dok su suorganizatori mjesni odbori Folnegovićevo naselje i „Oton Župančić“.

Folnegovićevo naselje, poznatije pod nazivom Folka, kvart je u Zagrebu smješten južno od Slavonske avenije i istočno od Avenije Marina Držića. Nastalo je u drugoj polovici pedesetih godina XX. stoljeća kao radničko naselje, a ime je dobilo po Franu Folnegoviću, hrvatskom političaru i publicistu iz XIX. stoljeća.