Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba primio predstavnike Udruženja autotaksi prijevoznika Grada Zagreba-Radio Taksi Zagreb i Obrtničke komore Zagreb

23.8.2016


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić primio je i održao sastanak s predstavnicima Udruženja autotaksi prijevoznika Grada Zagreba-Radio Taksi Zagreb. Sastanku su nazočili: gospodin Jozo Kovačević, predsjednik, gospodin Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb, gospođa Jasenka Šram pravnica, gospođa Mirjana Hudoletnjak, taxistica i gospodin Mario Župan, gradski zastupnik.

Razgovaralo se o problematici taxi prijevoznika na području Grada Zagreba te primjedbama i prijedlozima izmjene Odluke o autotaksi prijevozu u Gradu Zagrebu.

Predstavnici Radio Taksi Zagreba predlažu da u Odluci o autotaksi prijevozu u Gradu Zagrebu ugradi odredba da se jedna dozvola izdaje za jedan auto i jednog taksista, te da se u okviru Odluke odredi minimalna cijena Taksi usluge. Također ukazuju na nelojalnu konkurenciju i kršenje zakona u pogledu pružanja auto-taksi usluga.

Predsjednik  Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić, istaknuo je da se sve primjedbe i prijedlozi vezani uz Odluku o autotaksi prijevozu u Gradu Zagrebu trebaju rješavati institucionalno putem nadležne Obrtničke komore Zagreb, te da se predstavnici Radio Taksi Zagreba na taj način uključe u proces donošenja i izmjena  Odluke o autotaksi prijevozu u Gradu Zagrebu. Svi prijedlozi i primjedbe koji prođu spomenutu proceduru bit će temeljito razmatrani i na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba. Novi prijedlog Odluke bit će na sjednici Gradske skupštine, te je gospodin Andrija Mikulić također istaknuo kako se svim taksistima koji do 31. prosinca 2016. godine ne podmire svoje obveze neće produžiti licence.