Svečana premijera opere Betly Gaetana Donizettija

19.7.2016Pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba održana je svečana premijera opere Betly Gaetana Donizettija. Hrvatskom je praizvedbom u atriju Klovićevih dvora ravnao maestro Vladimir Kranjčević kojemu je ova premijera ujedno bila i posljednja u njegovoj karijeri. Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić ovom je prigodom, osim kao pokrovitelj u ime Skupštine, svoj dolazak na operu iskoristio da zahvali maestru Kranjčeviću na dosadašnjem radu i njegovom doprinosu.


Svečanu je premijeru izvela Opera b.b. Zagreb, prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj koje djeluje od 2006. godine s ciljem promocije operne umjetnosti u Hrvatskoj i izvan nje, a čiji je osnivač i umjetnički voditelj je operni pjevač Ronald Braus. U naslovnoj ulozi Betly sinoćnje opere nastupila je sopranistica Lidija Horvat-Dunjko, Daniele je bio tenor Siniša Galović, Max bariton Ronald Braus, sobarica Nana Nada Abrus, a Bobo Nenad Tudaković.

Kostimografiju potpisuje Dženisa Pecotić, scenografiju Dinka Jeričević, a redateljica je balerina, koreografkinja, pedagoginja i baletna majstorica Ljiljana Gvozdenović kojoj je ovo prva operna režija. Scenografiju je oslikala Marta Crnobrnja.