PREDSJEDNIK GSGZ, dr. sc. ANDRIJA MIKULIĆ NA SVEČANOM OBILJEŽAVANJU DANA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

15.7.2016


15. srpnja 2016. - U povodu Dana Zagrebačke županije danas je svečanoj sjednici  Županijske skupštine Zagrebačke županije prisustvovao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, dr. sc. Andrija Mikulić u nazočnosti ostalih visokih dužnosnika Republike Hrvatske i zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba, gospođe Vesne Kusin.

„Dan Zagrebačke županije, 17. srpnja, svečano obilježavamo po dvadeset i treći puta od hrvatske neovisnosti, a po treći puta od ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju“, istakao je u svom govoru župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.  Govor župana, kao i pozdravni govor Davora Bošnjakovića, predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije, podjednako su isticali jedinstvenost životnog prostora što ga zajedno čine Grad Zagreb i Zagrebačka županija koja Zagreb obrubljuje sa njegove zapadne, južne i istočne strane.

Napredak Grada Zagreba neupitno utječe na poboljšanje životnog standarda građana Zagrebačkog prstena i obrnuto. U tom smislu domaćini su se pohvalili sa dva važna strateška projekta koja su u visokoj fazi pripreme; Izgradnja regionalnog vodoopskrbnog sustava za istočni dio Zagrebačke Županije koja će biti financirana putem kohezijskih fondova Europske unije te projekt razvoja izgradnje širokopojasne infrastrukture za pristup brzom i ultrabrzom internetu.  Na svečanoj sjednici koja je održana u Hotelu International dodijeljene su Povelje Zagrebačke županije i Nagrade Zagrebačke županije za iznimna dostignuća najzaslužnijim pojedincima i tvrtkama u proteklom jednogodišnjem razdoblju.