PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE PRIMIO PREDSTAVNIKE VITEŠKOG ALKARSKOG DRUŠTVA SINJ

6.7.2016Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić primio je alkarskog vojvodu Antu Vučića koji je u radni posjet zagrebačkoj Skupštini došao u pratnji predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj Stipe Jukića, njegova zamjenika  Dinka Bošnjaka te tajnika  Ivana Nasića.

Obzirom da su u tijeku pripreme za 301.Sinjsku alku koja će se i ove godine tradicionalno održati u kolovozu, predsjednik Mikulić htio je s predvoditeljima saznati  do koje su organizacijske instance došli alkari i organizatori.
Prema riječima alkarskog vojvode Ante Vučića, prozivka kandidata održana je 23.svibnja, a nakon prvog dijela priprema na Sinjskom polju, a tijekom srpnja već će krenuti probe na alkarskom trkalištu, čime bi se alkari već približili samom natjecanju koje traje nekoliko dana.

Ulaznice za ovogodišnju Alku puštene su u prodaju ovaj tjedan, a interes građana premašio je očekivanja već u prvom danu prodaje.

Iako Sinjsku alku nije potrebno predstavljati, ipak je važno napomenuti da je zbirka odore, opreme i oružja Viteškoga alkarskog društva 1979. godine proglašena je spomenikom kulture najviše kategorije, a Sinjska alka je 2007. godine upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, dok je 16. studenoga 2010. uvrštena na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva.