Dan župne crkve „Svih Svetih“ - “Dani zahvale i zajedništva”

6.6.2016Najbrojnija gradska četvrt Sesvete proteklog je vikenda proslavila Dan župne crkve „Svih Svetih“. Tradicionalna manifestacija naziva “Dani zahvale i zajedništva” trinaestu je godinu za redom okupila brojne Sesvećane koji su u dva dana mogli uživati u brojnim kulturnim i sportskim događanjima.

Središnji događaj „Dana zahvale i zajedništva“ bila je nedjeljna sveta misa koju je predvodio vlč. Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, dok je cijela manifestacija privedena kraju sinoćnjim koncertom Marka Perkovića Thompsona. Slavlju je prisustvovao i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić koji je u pratnji predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, HSP AS-a i BUZ-a Marija Župana čestitao Sesvećanima i domaćinu, predsjedniku Vijeća gradske četvrti Sesvete Draženu Markoti, njihov dan.

„Ovo su, prije svega, dani kada posebno zahvaljujemo Bogu na svemu što imamo. Uvijek su me učili da prije nego što išta u životu zamolimo, da je važno zahvaliti. Zbog toga i ja zahvaljujem vama  što ste me pozvali da slavim s vama. Najbrojnija ste gradska četvrt i zato vas pozivam da se držite zajedno, ne samo ovih dana dok slavite, već tijekom cijele godine da nastupate zajedno i u svojim zahtjevim prema institucijama Grada Zagreba“, poručio je uoči početka same koncertne završnice predsjednik Mikulić te dodao da Sesvete imaju veliki potencijal kao četvrt i da to iskoriste na najbolji mogući način, a da će u Skupštini Grada imati uvijek partnera za suradnju.

Gradska skupština Grada Zagreba je bila pokrovitelj ovome događaju, a prema riječima predsjednika Mikulića, ovakva su pokroviteljstva, koja potiču zajedništvo, uključivanje zajednice i bolju komunikaciju s građanima uvijek dobrodošla.