Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba posjetio Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba

2.6.2016Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić posjetio je Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Zlatko Križanić, zamjenik predsjednika Neno Gložinić, tajnik Damir Vlahović, zapovjednik Javor Lozar,  dozapovjednik Matija Ruga i član Skupštine Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Vinko Mioč u kratkim su izvještajima upoznali predsjednika Gradske skupštine s ustrojstvom, radom i aktivnostima Vatrogasne zajednice.

Posebno su ponosni što je njihova vatrogasna škola jedna od najboljih i najpoznatijih u ovom dijelu Europe. Njihova razmjena iskustva na međunarodnoj razini odavno je prerasla granice Europe.

Izrazili su zadovoljstvo što mogu ugostiti prvog predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba koji ih je posjetio u prostorima u Našičkoj ulici. Ujedno su iskoristili priliku i da se požale na neke nelogičnosti u pravilnicima, zakonskoj regulativi i imovinsko – pravne probleme oko prostora u kojem se nalaze.

„Iznenađen sam i žao mi je što sam prvi predsjednik koji vas je ovdje posjetio, ali mi je izuzetno drago što sam došao jer rezultati i činjenice o vama su fascinantni. Posebno me iznenadila informacija da odradite 3000 do 4000 intervencija dnevno. Na tome vam hvala i zaista svaka čast! Meni je osobno najvažnija razmjena informacija iz prve ruke. Gradska skupština vam je otvorena za svaki oblik suradnje“, rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Osim intervencija i edukacije novih kadrova, manje poznato je da su vatrogasci vrlo aktivni i kod organizacije natjecanja vatrogasne djece i mladeži. Publiciraju promotivni materijal i slikovnice u svrhu prevencije i edukacije djece i odraslih.

Sastanku su nazočile i potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i tajnica Gradske skupštine Grada Zagreba Mirjana Lichtner Kristić.