ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU DANA GRADA ZAGREBA

30.5.2016Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,
svi vi koji ste Zagreb prigrlili kao novi dom,


U prigodi Dana našega grada što ga slavimo 31. svibnja na blagdan zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata, od srca vam u ime Gradske skupštine i svoje osobno upućujem najiskrenije čestitke.

Ponosni na svoj grad, kulturnu baštinu, na njegovu povijest i tradiciju, zahvaljujemo generacijama naših sugrađana koji su u njegovu izgradnju uložili i ugradili najviša znanja i sposobnosti.
Ponosni na Zagreb u kojem se danas urbani dijelovi skladno isprepliću s onim što mu je priroda dala, zahvaljujemo onima koji su ga iznad svega voljeli i čuvali da bude i ostane Grad po mjeri čovjeka.

Svim sugrađanima koji i danas neumorno svojim radom promiču i dokazuju zagrebačku izvrsnost na kulturnom, znanstvenom, umjetničkom, društvenom, gospodarskom, sportskom i na drugim područjima, hvala na doprinosu zbog kojeg čine naš Grad živim, boljim i prepoznatljivijim.

Iznad svega izražavamo zahvalnost našim braniteljima koji su najzaslužniji da danas u neovisnoj i slobodnoj Hrvatskoj i mi imamo priliku stvarati i biti dio razvoja i napretka našeg Zagreba.

S vjerom u vlastite mogućnosti i zajedništvom, potrudimo se da naša djeca, buduće generacije Zagrepčana vide i naš doprinos ovome gradu, da im u nasljedstvo ostavimo još bolji Zagreb nego što je danas.


Čestitam vam Dan Grada i blagdan naše zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata!dr. sc. Andrija Mikulić
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba