ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU DANA ORUŽANIH SNAGA I DANA HRVATSKE KOPNENE VOJSKE

27.5.2016


FOTO: Fotografska agencija HINA-ePoštovani,


obilježavajući 25. obljetnicu Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske 28. svibnja kada je 1991. održana svečana smotra Zbora narodne garde (ZNG) na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a., prisjećamo se s poštovanjem svih poginulih i preminulih branitelja Domovinskoga rata te odajemo počast i zahvalnost hrvatskim dragovoljcima i svima koji su nesebično dali svoj život i zdravlje za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Oružane snage Republike Hrvatske danas su suvremena i profesionalna vojna organizacija, pripravna da u svakom trenutku odgovori svim izazovima te pored vojnih zadaća, daju i veliki doprinos pomažući hrvatskim građanima u slučaju nesreća, prirodnih  nepogoda, traganju i spašavanju te hitnom zračnom prijevozu.

Svim vojnicima, dočasnicima i časnicima, namještenicima i službenicima čestitam Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske, uz želju da s istim žarom kao i u obrani Domovine, pridonose izgradnji i ugledu Oružanih snaga i naše Hrvatske.Dr.sc. Andrija Mikulić
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba