Okrugli stol: „Nezaposlenost mladih u gradu Zagrebu“

23.5.2016


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić nazočio je Okruglom stolu na temu: "Nezaposlenost mladih u Gradu Zagrebu".

Na okruglom stolu sudjelovali su: Luka Bogdan, član Savjeta mladih Grada Zagreba, voditeljica Odjela za mlade Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Helena Beus, predstavnici studenata te mnogi drugi koji se bave problemom nezaposlenosti mladih.

Osim što se razgovaralo o gorućem problemu nezaposlenosti mladih, predstavljena su i  kvalitetna rješenja za smanjivanje stope nezaposlenosti mladih. Jedan od uspješnih primjera je projekt Črnkas - Črnomerec Poslovni klub.

"Projekt Črnkas, primjer je dobre prakse. Osim što je financiran iz Europskog socijalnog fonda, 45% polaznika nakon završetka edukacije uspješno je pronašlo posao. Što reći, osim: ČESTITAM! Nadam se da će zaživjeti više ovakvih projekata. Osim toga, svi moramo dati svoj doprinos uključivanju mladih na tržište rada.  Spoj energije mladih i iskustva, uvjetno rečeno, starijih zaposlenika garancija je napretka tvrtke, gospodarskog i napretka društva.", poručio je predsjednik Gradske skupštine.