Grad Zagreb, Gradu Omišu

22.7.2013

foto: Vlade Zemunik


Pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, održan je Tradicionalni koncert Grad Zagreb Gradu Omišu. Još jednom je prepuna pjaca u Omišu odjekivala kajkavskim popijevkama, darom grada Zagreba središtu dalmatinske klapske pjesme, koji se tradicionalno svake jeseni uzvraća nastupom ponajboljih klapa, nagrađenih na festivalskoj pozornici pod Mirabellom, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.


Tradicionalne pozdravne govore održali su gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić i potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić.
„Drago mi je da vas i ja, kao i moji prethodnici, mogu pozdraviti u ime Gradske skupštine Grada Zagreba i da mogu izraziti osobno zadovoljstvo što sam večeras na punoljetnom gostovanju koncerta „Kajkavskih popevki Dalmaciji – Grad Zagreb Gradu Omišu“. Naši gradovi druže se dug niz godina i kao dobri stari prijatelji poklanjaju jedno drugom ono najljepše, a to je pjesma.“, rekao je potpredsjednik Gradske skupštine. 

Uz Tamburaški orkestar HRT pod ravnanjem Stjepana Mihaljinca i Siniše Leopolda nastupili su: Miroslav Živković, Radek Brodarec, Barbara Suhodolčan, Kvartet Gubec, Đani Stipaničev, Kraljevi ulice, Elvira Voća i Višnja Korbar.
Za kraj su svi sudionici izveli pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet“, finale iz mjuzikla Jalta, Jalta Alfija Kabilja i Milana Grgića.