ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU BLAGDANA USKRSA

24.3.2016


Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,


radosna vijest Uskrsa, osobito u Svetoj godini milosrđa, poziva nas da svakodnevno razmišljamo o svojim djelima prema drugima i potiče na novi početak, obraćenje i nastojanja da plemenitošću i dobrim djelima preobrazimo naš život i da svojim djelovanjem pratimo živote i potrebe drugih. Od nas traži predanost i žrtvu, da otvorimo svoje srce donoseći utjehu i solidarnost onima koji u našem Gradu žive u nesigurnosti i svima kojima je uskraćeno dostojanstvo.

Prisjećanje na Kristovu muku, smrt i uskrsnuće, uvijek nas nadahnjuje i poziva da s iskrenom ljubavlju pružimo pomoć i utjehu svima koji se nalaze u nevolji, siromaštvu i bolesti, svima koji zbog nerazumijevanja i neprihvaćanja traže i očekuju našu podršku.

Neka nas poruka Uskrsa potakne da se s više vjere i ljubavi zalažemo i gradimo pravedno i socijalno osjetljivo društvo, društvo mira, solidarnosti i izgradnje boljeg života za sve građane našega Grada.

Neka nas učini odgovornim graditeljima bolje budućnosti naše Domovine.

U tom duhu želim vam sretan Uskrs i uskrsne blagdane, uz iskrene želje da ih provedete u miru i veselju sa svojim obiteljima i najbližima.
 

Darinko Kosor,
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba