„Dani Svena Laste - sjećanje na branitelje Sunje“

31.10.2012.
„Dani Svena Laste - sjećanje na branitelje Sunje“

Tatjana Holjevac, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba (GSGZ) posjetila je u Sunji izložbu ratne fotografije u sklopu manifestacije „Dani Svena Laste - sjećanje na branitelje Sunje“, posvećene uspomeni na postrojbe sa zagrebačkog područja koje su sudjelovale u obrani Sunje.
Na subotnjoj izložbi sudjelovali su stoga i zapovjednici zagrebačkih postrojbi: 150. bg. hv. puk. Ognjen Debeljak, 151. bg. hv. bg. Josip Mahović, 148. bg. hv. puk. Veljko Vičević, 145. bg. hv. puk. Bruno Čavić, 102. bg. hv. bg. Stjepan Bertek i 99. bg. hv. puk. Vlado Blažinović te Ivan Bionda, zapovjednik 102. brigade i zapovjednik obrane Sunje 1993. - 1994. godine.
Izložba se održava u Kulturnom centru Šmigmator u Sunji, a na otvorenju Tatjani Holjevac uručena je Zahvalnica Općine Sunja Gradskoj skupštini Grada Zagreba koja će ubuduće nastojati ovu manifestaciju učiniti tradicionalnom te postati njezin pokrovitelj da bi se sačuvala uspomena na Zagreb i Zagrepčane, koji su poput Svena Laste branili Hrvatsku u Sunji i na ostalim bojištima. Svojim sudjelovanjem u obrani pokazali su privrženost Zagreba čitavoj Hrvatskoj, naglasila je Tatjana Holjevac u Sunji.