Dan Grada Vukovara

02.05.2012.
Dan Grada Vukovara

Uoči svečane sjednice Gradskoga vijeća u povodu Dana Grada Vukovara medijsku konferenciju održali su gradonačelnik Željko Sabo, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić.
U uvodnom govoru medijima gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izrazio je zadovoljstvo zbog najavljenih novih potpora i zahvalnost na dosadašnjem ulaganju u obnovu Vukovara i obrazovanje mladih Vukovarki i Vukovaraca.
Ministar T. Jakovina najavio je da će Ministarstvo poljoprivrede dovršiti obnovu i uređenje Eko-etno centra. Uredit će se pješačke staze i povezati postojeći objekti te poboljšati iskorištavanje i uređenje vodnih kapaciteta. U povezivanje Adice s gradom Ministarstvo poljoprivrede spremno je uložiti oko 10 milijuna kuna.
Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, izjavio je da će Grad Zagreb nastaviti pružati pomoć Vukovaru. Do sada je uložio 450.000 kuna u obnovu Zagrebačke ulice u Vukovaru. Kao glavnom gradu Republike Hrvatske Zagrebu je jedna od temeljnih zadaća podupiranje razvoja svih dijelova Hrvatske, a posebno grada heroja Domovinskog rata, naglasio je Davor Bernardić te izrazio nadu da će se Vukovar gospodarski razvijati i tako zadržati mlade ljude. Stoga Zagreb trenutačno stipendira dvadeset vukovarskih studenata, a i sa Zagrebačkim holdingom potpisan je ugovor o međusobnoj suradnji.