DAN EKONOMSKOG FAKULTETA

02.12.2019.
DAN EKONOMSKOG FAKULTETAU Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je svečanost u povodu 99. godišnjice i Dana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Nakon pozdravne riječ dekana prof.dr.sc. Jurice Pavičića, prisutnima su se obratili i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet te rektor prof.dr.sc. Damir Boras.Predstavljena je pjesma i spot „Samo zbog nje“ te su dodijeljene nagrada i priznanja. 
Sveučilište u Zagrebu Ekonomski fakultet svake godine dodjeljuje nagrade i priznanja istaknutim nastavnicima i studentima za svoj istraživački i nastavni rad.

Ekonomski fakultet - Zagreb sastavnica je Sveučilišta u Zagrebu koje je osnovano 1669. godine, među prvim sveučilištima u Europi. Sam Ekonomski fakultet - Zagreb osnovan je 1920. godine. Dakle, on predstavlja najstariju instituciju visokog obrazovanja u području ekonomije u ovom dijelu Europe. Danas je Ekonomski fakultet - Zagreb vodeća i najveća institucija visokog obrazovanja za obrazovanje poduzetnika i menadžera u regiji.