ČESTITKA U POVODU MEĐUNARODNOG DANA ŽENA

08.03.2018.
ČESTITKA U POVODU MEĐUNARODNOG DANA ŽENA
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić uputio je svim sugrađankama čestitku u povodu Međunarodnog dana žena.

Drage Zagrepčanke,

položaj žena kroz povijest bio je vrlo težak, a današnji dan prigoda je da se sjetimo svih onih hrabrih žena koje su svojom stoljetnom borbom za ravnopravnost postigle da naše društvo postane demokratsko i tolerantno.

Međunarodni dan žena prilika je i da se sjetimo svih naših Zagrepčanki bez kojih je Zagreb nemoguće zamisliti te potvrdimo stvarnu ulogu žena u našem životu i društvu. Trebamo pokazati da smo zrelo, demokratsko društvo u kojemu je jednakost i ravnopravnost žena pitanje temeljnih hrvatskih vrijednosti te briga i odgovornost svih nas.

Iako se mnogo toga promijenilo nabolje, još je mnogo područja na kojima tu borbu svi zajedno moramo nastaviti kako bi položaj žena i njihova ravnopravnost u suvremenom društvu bili istinski vrednovani. Vjerujem da od žena možemo mnogo toga naučiti. Želim vam zahvaliti na svakodnevnom trudu i požrtvovnosti koje ulažete u izgradnju boljeg svijeta, za sve naše majke, supruge, sestre, kćeri...

Zahvaljujem svim našim sugrađankama koje na svoj način pridonose ugledu i dostojanstvu Zagreba i Hrvatske.

Svim ženama, a posebno Zagrepčankama, od srca čestitam 8. ožujka – Međunarodni dana žena.