ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE U POVODU DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE I DANA BRANITELJA GRADA ZAGREBA

29.05.2020.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE U POVODU DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE I DANA BRANITELJA GRADA ZAGREBA


Drage građanke i građani Zagreba,
poštovani zagrebački branitelji,
 
s posebnim pijetetom prema svim poginulim hrvatskim braniteljima Grada Zagreba koji su svoje živote dali tijekom Domovinskog rata za neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku, u ime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno, upućujem vam iskrene čestitke u povodu 30. svibnja, Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana branitelja grada Zagreba.

Zagrebački branitelji koji su branili i obranili svaki pedalj hrvatske zemlje i njezinu cjelovitost, od kojih su mnogi položili svoje živote na oltar domovine, najbolje su i najdragocjenije što je naš glavni grad Zagreb dao.

Jedinstvo iseljene i domovinske Hrvatske, duh zajedništva, hrabrost u obrani nacionalnog identiteta i neiscrpno domoljublje koje je utkano u ostvarenje višestoljetnog sna o samostalnoj Republici Hrvatskoj, ostaju temeljne vrijednosti na kojima gradimo našu državotvornu opstojnost.

Sa ponosom i radošću neka se Zagrebom vijore naše hrvatske zastave u slavu našoj domovini i s dubokim poštovanjem sjetimo se onih koji su podnijeli najveću žrtvu za našu Hrvatsku.   

prof. dr.sc. Drago Prgomet
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba