Čestitka predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

05.08.2019.
Čestitka predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja vrijeme je kada se prisjećamo na dane naše borbe za slobodu i neovisnost, ali i dane kada je Hrvatska ostvarila svoju najveću pobjedu vojno-redarstvenom akcijom "Oluja".

Današnji dan je dan svih hrvatskih pobjeda, ali i dan kada se moramo prisjetiti teškog puta kojeg je hrvatski narod morao proći kako bi ostvario svoj najveći san - slobodu i slobodnu domovinu.

Obilježavanjem obljetnice Oluje, Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja uvijek se iznova isprepliću osjećaji istinskog ponosa i zahvalnosti prema svim našim braniteljima koji su svojom žrtvom omogućili da mi danas slobodno živimo u našoj domovini Hrvatskoj.

Na žalost, uz osjećaje neizmjernog ponosa i zahvalnosti javljaju se i osjećaji tuge jer smo svjesni da smo svoju slobodu platili onim najvrjednijim, a to je ljudskim životima .

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja neka nam uvijek bude trajni podsjetnik snage ljubavi prema domovini i slobodi!

U ime Gradske skupštine Grada Zagreba i u svoje osobno ime, Zagrepčankama i Zagrepčanima i svim građanima Republike Hrvatske čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnicu Vojno-redarstvene akcije Oluja.prof.dr.sc. Drago Prgomet
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba