Čestitka predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba u povodu Dana neovisnosti

07.10.2012.
Čestitka predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba u povodu Dana neovisnosti

 

Drage sugrađanke i sugrađani,

 

8. listopada 1991. godine Sabor Republike Hrvatske jednoglasno je donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

U proteklih 21 godinu prošli smo težak i krvav rat, proveli reforme, otvorili vrata Europske unije, trudimo se stati na kraj ekonomskoj krizi, ali sve to kao demokratska, samostalna, i prije svega, neovisna država. Upravo je to neprocjenjiva vrijednost koju imamo.

Pred nama su brojne zadaće koje će još mnogo puta staviti na kušnju našu vjeru u sustav, ali ostavština svih onih koji su svojim životima osigurali mir, obavezala nas je na neprekidnu mirnodopsku borbu za bolje sutra.

Poticanje gospodarstva, otvaranje radnih mjesta, ulazak u Europsku uniju kao ravnopravni partner svim članicama, socijalna, tolerantna, poštena i transparentna zbilja cilj je zbog kojeg se trebaju zaboraviti sve razlike i neslaganja, a svi mi dati sve od sebe za ispunjenje tih zadaća. Grad Zagreb i Republika Hrvatska to zaslužuju.

Poštujući žrtve naših prethodnika, učeći iz njihovih sudbina da je svaku želju moguće ostvariti, čestitam vam Dan neovisnosti!

 

Davor Bernardić

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba