ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU DANA DRŽAVNOSTI

21.06.2016.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU DANA DRŽAVNOSTI

 

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,


25. lipnja obilježavajući Dan državnosti kao spomen na 25. lipnja 1991., kada je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske, i ove se godine ponosno prisjećamo toga važnog povijesnoga datuma.

Proglašenjem samostalne i suverene Republike Hrvatske, ispunjena je težnja mnogih naraštaja hrvatskoga naroda za slobodnom i samostalnom državom i zato se s posebnom zahvalnošću  prisjećamo svih domoljuba koji su tijekom naše duge i slavne povijesti svojom žrtvom ispisivali stranice borbe za slobodu i samostalnost.

Osobitu  zahvalnost iskazujemo hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata  prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, građanima Zagreba i svim hrvatskim građanima, koji su svojom hrabrošću doveli do ostvarenja sna i slobodne i samostalne hrvatske države.

Pred nama je odgovornost i dužnost izgrađivati i razvijati naš Grad i  domovinu utemeljenu na domoljublju, znanju i radu, na poštovanju različitosti, toleranciji i njegovanju kulture dijaloga i mira
Stihove A.G. Matoša;“ I dok je srca , bit će i Kroacije“, potvrdile su generacije naših ljudi čija su srca kucala za samostalnu i neovisnu Hrvatsku, proslavimo ovaj državni blagdan naše državnosti u zajedništvu, ponosni, okrenuti izgradnji bolje budućnosti našega Grada i Domovine.

Svim sugrađankama i sugrađanima, kao i svim stanovnicima Republike Hrvatske u ime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno ime čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske.


dr.sc. Andrija Mikulić
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba