ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE

21.06.2016.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE
Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,


čestitam vam 22. lipnja, Dan antifašističke borbe!


Antifašističke vrijednosti i doprinos hrvatskog naroda u borbi protiv fašizma u II. svjetskom ratu, predstavljaju jedan od temelja današnje neovisne i samostalne Republike Hrvatske.

Pripadnost naše Domovine vrijednostima na kojima se izdigla Europa nakon tragičnih i teških godina Drugog svjetskog rata, je neupitna, a mir, sloboda, ravnopravnost, tolerancija, ljudska prava zahtijevaju stalnu brigu te njihovo stalno promicanje i potvrđivanje.

Republika Hrvatska, je antifašističkom borbom i Domovinskim ratom za samostalnu i neovisnu državu, utemeljena na najvišim vrednotama i opredijeljena  za demokraciju, slobodu, toleranciju, solidarnost i odbacivanje svakog oblika ekstremizma i totalitarizma,  društvo ravnopravnosti, dijaloga, tolerancije i mira.

Današnja Hrvatska na tradicijama demokratskog antifašizma i Domovinskog rata svoju budućnost izgrađuje na ravnopravnoj i prijateljskoj osnovi, u zajednici razvijenih zemalja ujedinjene Europe i u potpunosti dijelimo ideale, težnje i vrijednosti suvremene europske demokracije, čiji je sastavni dio i antifašizam.

U svoje ime i u ime Gradske skupštine Grada Zagreba čestitam vam Dan antifašističke borbe!


dr.sc. Andrija Mikulić
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba