ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU BLAGDANA BOŽIĆA I NOVE GODINE

23.12.2019.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU BLAGDANA BOŽIĆA I NOVE GODINE
Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčanci,


ususret nadolazećim blagdanima, a na kraju još jedne godine, počesto razmišljamo o minulome i planiramo budućnost. U božićnom duhu mir, ljubav, opraštanje, zajedništvo i solidarnost smisao su ovih blagdana.

Međutim, tijekom godine, uznemireni životnim nedaćama, zaboravimo da nismo sami. Zaboravimo na bližnje, zaboravimo na potrebite.

Papa Franjo je poručio: „Neka svetkovina koju ćemo i ove godine slaviti, u svetoj božićnoj noći, u nama iznova probudi svijest o Božjoj nježnosti prema čitavom čovječanstvu“. U skladu s tom porukom, uz obilje zdravlja, upućujem vam božićnu želju da suosjećate s drugima svugdje i uvijek.

Tolerancija i razumijevanje potrebniji su nam više nego ikada. Poštivanje drugoga i drugačijega, pomaganje onima koji imaju manje od nas, osmijeh usamljenome, topla riječ tužnome sitnice su koje mijenjaju svijet nabolje.

U duhu svega izrečenoga, uime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno, želim vama i vašim obiteljima miran i čestit Božić prožet Božjim blagoslovom te sretnu i uspješnu novu 2020. godinu punu ljubavi, spokoja i zdravlja!

 

prof. dr. sc. Drago Prgomet
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba