Čestitka predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba prof. dr. sc. Drage Prgometa u povodu Dana Grada Zagreba

31.05.2019.
Čestitka predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba prof. dr. sc. Drage Prgometa u povodu Dana Grada ZagrebaDrage Zagrepčanke i Zagrepčani,

sretan sam što vam mogu čestitati Dan grada Zagreba i Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata koja je prije 28 godina, na današnji dan, 31. svibnja 1991. godine postala zaštitnicom Grada Zagreba.

U ovom svečanom danu sa zahvalnošću se prisjećamo hrvatskih i zagrebačkih branitelja koji su u časnom vremenu devedesetih godina dali neizreciv doprinos u stvaranju neovisne hrvatske države. Također se prisjećamo prošlih generacija i zahvaljujemo im za sve dobro što su nam ostavili u nasljeđe u ovih devet dugih zagrebačkih stoljeća.

Naš grad pod Sljemenom svake godine je sve ljepši, uređeniji, pun turista i posjetitelja. Sljedeće godine postat će prijestolnica Europe, što je veliko postignuće za sve nas, a i prilika da Zagreb pokažemo kao mjesto ugodnog i sigurnog življenja i budućnosti.

U ime svih gradskih zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno, čestitam vam Dan Grada Zagreba i blagdan naše zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata.
 
 

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba
prof. dr. sc. Drago Prgomet