ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA HRVATSKOJ NOGOMETNOJ REPREZENTACIJI, IZBORNIKU ZLATKU DALIĆU I HRVATSKOM NOGOMETNOM SAVEZU

16.07.2018.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA HRVATSKOJ NOGOMETNOJ REPREZENTACIJI, IZBORNIKU ZLATKU DALIĆU I HRVATSKOM NOGOMETNOM SAVEZU
U ovim predivnim trenucima ponosa i sreće zbog povijesnog uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije u finalu Svjetskoga nogometnog prvenstva u Rusiji, u ime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno upućujem vam najiskrenije čestitke na svim vašim pobjedama i ostvarenim rezultatima.

Do samog kraja pokazivali ste srčanost, borbenost, zajedništvo i skromnost i postali ne samo miljenici nacije, nego i cijelog svijeta, predstavljajući Hrvatsku kao „malu zemlju, velikih snova“.

Iako vas je jedan korak dijelio od titule prvaka svijeta, drugim ste mjestom nadmašili famoznu broncu iz 1998 i upisali svoja imena u hrvatsku povijest.

Svijetu ste možda drugi, ali svima nama ste najbolji! Ujedinili ste nas i vaša ćemo ostvarenja pamtiti zauvijek, a u cijelom narodu, u Domovini i izvan nje, probudili ste ponos te pokazali kakvu Hrvatsku trebamo.

Vaš put kroz ovo prvenstvo na kojem ste iza sebe ostavljali svjetske nogometne velesile poput Argentine i Engleske i druge države u kojima poneki njihovi gradovi imaju više stanovnika od naše Hrvatske, dao nam je nadu i vjeru da je i nemoguće moguće, da i mala nacija može biti bolja i moćnija od velikih.

U ime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno svim igračima hrvatske reprezentacije, najboljem igraču Svjetskog prvenstva, osvajaču Zlatne lopte kapetanu Luki Modriću, izborniku Zlatku Daliću, stručnom stožeru i cijelom vodstvu naše reprezentacije od srca čestitam na povijesnom uspjehu!

Hvala vam!

dr. sc. Andrija Mikulić
predsjednik Gradske skupštine Grada ZagrebaFOTO: HINA