ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRAD ZAGREBA U POVODU DANA NEOVISNOSTI

05.10.2018.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRAD ZAGREBA U POVODU DANA NEOVISNOSTIDrage Zagrepčanke i Zagrepčani, dragi građani Republike Hrvatske


Jednu od najvažnijih odluka u modernoj hrvatskoj povijesti, o prekidu svih državnopravnih veza s ostalim jugoslavenskim republikama i pokrajinama Hrvatski sabor donio je 8. listopada 1991., čime se ostvario stoljetni san hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi u kakvoj danas živimo.

S ponosom i tugom sjećamo se svih onih koji su pridonijeli da Republika Hrvatska bude neovisna, sjećamo se hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i onih koji su podnijeli najveću žrtvu, koji su dali svoje živote za slobodu naše Hrvatske te kojima dugujemo posebnu zahvalnost za to što je Hrvatska danas moderna i europska država. Hvala im!

Proglašenje državne neovisnosti Republike Hrvatske jedan je od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti jer je državna neovisnost i samostalnost stoljećima bila neostvaren san hrvatskog naroda.

Zato s ponosom obilježimo ovaj dan jer time pokazujemo svoju političku zrelost, svoju tradiciju i kulturu. Odajmo počast hrvatskim žrtvama i pokažimo poštovanje prema svojoj zemlji i, u krvi nastaloj, slobodi i neovisnosti.

U ime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno čestitam vam Dan neovisnosti - simbol uspostave hrvatske države, demokracije i slobode.


dr. sc. Andrija Mikulić
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba