ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE MLADIM HRVATSKIM INFORMATIČARIMA NA OSVOJENIM MEDALJAMA NA 31. MEĐUNARODNOJ INFORMATIČKOJ OLIMPIJADI

12.08.2019.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE  MLADIM HRVATSKIM INFORMATIČARIMA NA OSVOJENIM MEDALJAMA NA 31. MEĐUNARODNOJ INFORMATIČKOJ OLIMPIJADI
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet čestitao je Patriku Paviću i Krešimiru Nežmahu na osvojenim srebrnim medaljama te Dorijanu Lendvaju i Pavelu Kliski na osvojenim brončanim medaljama.

Svečanim zatvaranjem i dodjelom medalja, završila je 31. međunarodna informatička olimpijada koja se od 4. do 11. kolovoza održavala u Baku, Azerbajdžan. Na ovom najprestižnijem međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju nastupilo je 327 natjecatelja iz 87 zemalja.

Svi članovi najmlađe informatičke reprezentacije u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim olimpijadama učenici su XV. gimnazije iz Zagreba. Patrik i Dorijan učenici su 1. razreda, Krešimir je učenik 2. razreda, a Pavel učenik 3. razreda navedene škole. S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Josip Klepec te odgovorni voditelj Krešimir Malnar.

Nastup i pripreme naših mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara. Ovaj program financira se iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

FOTO: www.mioc.hr