Božićni sajam braniteljskih zadruga i udruga

14.12.2012.
Božićni sajam braniteljskih zadruga i udruga

Na Zagrebačkom velesajmu ministar hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Predrag Matić otvorio je danas Božićni sajam braniteljskih zadruga i udruga.

Sajam su organizirali Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom i suorganizaciji HKUD "Željezničar" iz Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i supokroviteljstvom Grada Zagreba.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što se ove godine pozivu na sajam odazvalo više od 100 izlagača. Također je kazao kako, nažalost, nema puno sretnih priča nakon Domovinskog rata koje se vezuju za branitelje te je istaknuo da su najbolja i najsretnija priča branitelja nakon Domovinskog rata - zadruge. ”Kao što su bili prvi u obrani Domovine, pokazuju da mogu dosta pridonijeti njezinu razvoju i pokazati da i u gospodarskom pogledu mogu pokazati nešto dobro” rekao je Predrag Matić.

Predsjednik gradske skupštine Davor Bernardić je naglasio kako je ovaj sajam prilika da se upoznamo s radom i aktivnostima naših branitelja koji u miru pridonose razvoju hrvatskog gospodarstva te očuvanju hrvatske kulturne baštine.
“Vjerujem da će osnovni cilj sajma, međusobno povezivanje braniteljskih Zadruga i Udruga, kao i prezentacija njihovog rada i dostignuća širokoj publici i potencijalnim poslovnim partnerima, uroditi plodovima, te da će ovaj sajam i njegovi sadržaji naići na dobar odziv i odjek u javnosti” rekao je Davor Bernardić
Osim braniteljskih udruga i zadruga, sajam je otvoren za nastup i prezentaciju civilnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, starih zanata, nakladništva, drugih zabavno, stručnih i popratnih aktivnosti koje se tematski uklapaju u sajam.
Tijekom održavanja Božićnog sajma predviđen je bogati kulturno-umjetnički program s naglaskom na hrvatskoj folklornoj baštini. Na današnjem otvaranju Sajma nastupili su KUD Sv. Roko iz Svetog Filipa i Jakova, HKUD Željezničar iz Zagreba te Klinčaselske mažoretkinje.

Božićni sajam braniteljskih zadruga i udruga otvoren je do 23. prosinca od 14 do 22 sata, ulaz je besplatan.