Akcija "Zelena čistka"

20.04.2012.
Akcija "Zelena čistka"

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, poštovani sugrađani,

pozivam vas da zajedno s brojnim građanima diljem Hrvatske pokažete svoju brigu i ljubav za očuvanje okoliša u našoj domovini, koja je po prirodnim ljepotama i raznolikosti flore i faune među najljepšim zemljama svijeta, te se aktivno uključite u akciju “Zelena čistka”, u subotu, 21. travnja 2012. u sklopu akcije World Cleanup 2012 i globalnog pokreta Let's do it!

Akciji Zelena čistka - Jedan dan za čisti okoliš u koju je do sada uključeno 85 zemalja svijeta, ove se godine prvi put priključila i naša zemlja. Organizirana je prema načelu: svatko čisti svoj kraj da bi u zajedništvu očistili cijelu Hrvatsku. Ne samo da ćemo očistiti divlja odlagališta nego ćemo pokazati koliko možemo udruženi pridonijeti zaštiti okoliša.

Akciju čišćenja poduprli su i sudjelovat će u njoj brojni građani, jedinice lokalne ili regionalne samouprave, ustanove, udruge, mediji, ministarstva, ambasade, te vas, dragi sugrađani, pozivam da se svatko u skladu sa svojim mogućnostima, uključi i dade dragocjeni osobni doprinos čišćenju i promicanju svijesti o važnosti zaštite okoliša i prirode te zbrinjavanju otpada. Sve dodatne informacije o akciji možete pronaći na internetskoj stranici www.zelena-cistka.org i www.jedandan.com.hr.

Vjerujem da će se akcija u Lijepoj Našoj uspješno provesti te da će se nastaviti idućih godina. Do skorog viđenja u subotu srdačno vas sve pozdravljam,


Davor Bernardić
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba