68. GODIŠNJA SKUPŠTINA DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA VIDOVEC

03.02.2020.
68. GODIŠNJA SKUPŠTINA DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA VIDOVEC

Tradicija vatrogasnog djelovanja na vidovečkom području izrazito je jaka i seže u pretprošlo stoljeće do davne 1890. godine kada žitelji Vidovca utemeljuju DVD-o, s načelima dobrovoljne aktivnosti i samoorganiziranosti građana na ostvarivanju humanih ideja, te međusobne pomoći u borbi protiv požarnih i drugih elementarnih opasnosti na području općine.

DVD i danas ulaže velike napore u razvoju samog društva kroz brigu o društvenoj imovini, stručnom osposobljavanju svoga članstva, obilježavanju raznih jubileja i proslava, a sve u cilju poboljšanja kvalitete života sumještana Općine Vidovec. Jedan od najvećih, najvrjednijih rezultata je taj, da je vatrogastvo u vidovečkim obiteljima nasljedno, prenosi se s koljena na koljeno, ponos je i tradicija vatrogastva vidovečkog kraja.

Na 68. godišnjoj skupštini su podnesena izvješća Društva o radu i poslovanju Društva za 2019. kao i financijskom planu Društva za 2020. godinu., a prisutnima se obratio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet.