50. izložba u ciklusu Mladi umjetnici u Galeriji Kristofora Stankovića

23.10.2012.
50. izložba u ciklusu Mladi umjetnici u Galeriji Kristofora Stankovića

Jubilarnu 50. izložbu u ciklusu Mladi umjetnici u Galeriji Kristofora Stankovića Gradske skupštine Grada Zagreba otvorio je sinoć predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić. Istaknuo je da ciklus Mladi umjetnici omogućuje mladim, nedovoljno afirmiranim umjetnicima da pokažu svoja djela zagrebačkoj javnosti. Prisjetio se brojnih umjetnika koji su u proteklih trinaest godina izlagali svoja djela u Galeriji, a danas su prepoznati i cijenjeni od strane kritike, struke i publike. "Njihovo stvaralaštvo i njihova umjetnost nisu prošli neopaženo i uvjeren sam da toj skupini pripada i Petar Popijač, kipar koji nam večeras predstavlja svoje radove", zaključio je Davor Bernadić. Prisutne je pozdravio i Tomislav Buntak, dopredsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika.
U suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, od 1999. godine u Galeriji se organizira ciklus izložbi Mladi umjetnici.
Izložba akademskog slikara Petra Popijače, koji se u Galeriji predstavio svojim skulpturama, otvorena je do 6. studenoga 2012.
Petar Popijač rođen je 1988. godine u Varaždinu. Magistrirao je 2012. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, odsjeku kiparstva. Do sada je imao 3 samostalne izložbe.