125. obljetnica Zagrebačkog skijaškog saveza

12.11.2019.
125. obljetnica Zagrebačkog skijaškog saveza


U palači Dverce održano je svečano obilježavanje 125. obljetnice Zagrebačkog skijaškog saveza. Davne 1894.godine I.hrvatsko sklizačko društvo na svojoj sjednici 12.studenog donosi o odluku o osnivanju skijaške sekcije koja će okupljati i promovirati sve koje vole “sklizanje na snijegu”.

"Drage skijašice i skijaši, vi ste ponos Zagreba i Hrvatske, hvala Vam za sve što činite za afirmaciju skijanja u Zagrebu, hvala Vam za trud i napor, za zajedništvo i za sretne trenutke koje smo proživljavali s vama. Zahvaljujući sportu, za Hrvatsku se zna u svakom kutku svijeta. Zagrepčani znaju cijeniti ovaj sport. Gradonačelnik Grada Zagreba i Gradska skupština brinu o podizanju kvalitete skijanja u Zagrebu te vode brigu o infrastrukturi i sredstvima koja će omogućiti da ta naša tradicija skijanja opstane. Vidimo se početkom sljedeće godine kada će najbolje skijašice i skijaši u pretvoriti Zagreb i Sljeme u središte skijaškog svijeta, na ponos svih nas i cijele Hrvatske", poručio je slavljenicima predsjednik Gradske skupštine prof.dr.sc. Drago Prgomet. 

Uz članove Zagrebačkog skijaškog saveza i goste, svečanosti je nazočila i bivša predsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Tatjana Holjevac.