100 GODINA PULMOLOGIJE I 10 GODINA IMUNOLOGIJE

14.11.2019.
100 GODINA PULMOLOGIJE I 10 GODINA IMUNOLOGIJEU Staroj gradskoj vijećnici održan je svečani simpozij "100 godina pulmologije i 10 godina imunologije" u povodu svečane obljetnice postojanja pulmologije i osnivanja Zavoda za kliničku imunologiju, pulmologiju i reumatologiju.
Organizator je bio Zavod za kliničku imunologiju, pulmologiju i reumatologiju pri KBC Sestre milosrdnice, Zagreb, a suorganizatori Hrvatska liječnička komora, Hrvatski liječnički zbor, Hrvatski Crveni križ, Hrvatsko pulmološko društvo, Hrvatsko torakalno društvo, Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju, Hrvatsko društvo za reumatologiju i druge stručne i znanstvene institucije Republike Hrvatske.

"100 godina jedne klinike, jedne struke, puno je i za velike države, a kamoli za malu Hrvatsku. U ime Gradske skupštine i svoje ososbno, čestitam! Imunologija postoji deset puta kraće, ali troši deset puta više. Šalu na stranu, bez ulaganja u zdravstvo i ljude nema napretka i tu ćete uvijek imati našu podršku. Osobito mi je drago i što mogu pozdraviti časne sestre. Osim što su ostavile trag u struci, ostavile su traga i u našim životima. Hvala svim sestrama, liječnicima i svim drugim djelatnicima  koji su hrvatsku pulmologiju stavili uz bok svjetskoj!", rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet. "Velika mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas u dvorani Gradske skupštine Grada Zagreba u ime gradonačelnika i svoje osobno ime. Doista ste jako puno učinili za građane Grada Zagreba i građane iz drugih dijelova Hrvatske. na tome vam se najtoplije zahvaljujem. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu i nadam se da ćemo se za deset godina ponovo sresti u ovoj povijesnoj dvorani", rekla je potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Ana Stavljenić Rukavina, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Zahvalnice za doprinos i požrtvovan rad u Zavodu dodijelo je ravnatelj KBC-a prof.dr.sc. Mario Zovak.