10. Dan mimoza

23.01.2017.
10. Dan mimozaU organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Grada Zagreba, Hrvatske lige protiv raka i u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar te s udrugom Zdravka, na Cvjetnom trgu održao se 10. Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić uključio se u prodaju mimoza. Naime, dobrovoljnim prilogom za mimoze građani su pomogli udruzi žena oboljelih od raka Sv. Juraj te su imali priliku razgovarati s brojnim stručnjacima i informirati se o raku vrata maternice i o važnosti redovitih ginekoloških pregleda. „Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice i ove mimoze podsjetnik su borbe protiv te zloćudne bolesti. Zbog toga, drage moje Zagrepčanke, Hrvatice, neka vam vaše zdravlje bude prioritet, ne zanemarujte redovni pregled!“, poručio je predsjednik Gradske skupštine.

U akciji su osim građana i volontera, sudjelovali i brojni pripadnici političkog, kulturnog i javnog života Grada Zagreba.

10. Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice ove se godine održao pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Vlade RH te počasnim pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba.