Predsjednik Gradske skupštine predstavio rad Stručne skupine sastavljene od predstavnika Društva arhitekata Zagreb i gradskih zastupnika

27.11.2013.
Predsjednik Gradske skupštine predstavio rad Stručne skupine sastavljene od predstavnika Društva arhitekata Zagreb i gradskih zastupnika

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor je održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio Odluku o izradi izmjena i dopuna Generalnoga urbanističkoga plana grada Zagreba i Generalnoga urbanističkoga plana Sesveta, te rad Stručne skupine sastavljene od predstavnika Društva arhitekata Zagreb i gradskih zastupnika.

„ Nakon 4 godine na Dnevnom redu će se naći Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnoga urbanističkog plana Grada Zagreba. Imali smo dovoljno vremena da ovu točku pripremimo kako treba. Ovo je prvi put da je za taj posao angažirana struka: Stručna skupina sastavljena od predstavnika Društva arhitekata Zagreb i gradskih zastupnika dala je čitav niz amandmana, Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba dao je svoje mišljenje, a posebno naglašavam da smo dobili i podršku, mišljenje i upute o proceduri izrade od Ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja Anke Mrak-Taritaš. Ovo je najbolje pripremljen Prijedlog odluke stoga očekujem podršku i većine i oporbe te se nadam da će ova Odluka biti donesena jednoglasno. Ujedno se zahvaljujem članovima Radne skupine na čelu sa Sunčanom Rupnik Blažeković, predsjednicom Odbora za prostorno uređenje i predsjednicom Radne skupine za praćenje izrade izmjena i dopuna Generalnoga urbanističkoga plana grada Zagreba i Generalnoga urbanističkoga plana Sesveta.“, rekao je predsjednik Gradske skupštine.

Predsjednica Radne skupine zahvalila se Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i Zavodu za prostorno uređenje Grada Zagreba na suradnji: „Pred zastupnike možemo izaći mirne duše s ovakvim prijedlogom.“ Ujedno se zahvalila i predsjedniku Gradske skupštine na inicijativi za formiranjem Radne skupine.

Na konferenciji su sudjelovali i Teo Budanko, predsjednik Društva arhitekata Zagreb, član Radne skupine i Tihomir Jukić, član Društva arhitekata Zagreb, član Radne skupine.